تاثیر تمرینات تناوبی با شدت بالا و تداومی با شدت متوسط بر مقادیر پروتئینی CTRP-3 چربی احشایی در رت های تغذیه شده با رژیم غذایی پرچرب

نوع مقاله : مقاله پژوهشی Released under (CC BY-NC 4.0) license I Open Access I

نویسندگان

1 گروه علوم ورزشی، دانشکده علوم انسانی، دانشگاه کاشان، کاشان، ایران

2 گروه فیزیولوژی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران

چکیده

زمینه و هدف: هدف مطالعه حاضر بررسی تاثیر تمرینات تناوبی با شدت بالا و تداومی با شدت متوسط بر مقادیر پروتئینی CTRP-3 چربی احشایی در رت های تغذیه ‌شده با رژیم غذایی پرچرب می‌باشد. روش پژوهش: 24 سر رت نر، نژاد ویستار، به طور تصادفی به چهار گروه رژیم غذایی استاندارد (ND) (6 سر)، رژیم غذایی پرچرب (HFD) (6 سر)، رژیم غذایی پرچرب با تمرین تناوبی با شدت بالا (HFD+HIIT) (6 سر)، رژیم غذایی پرچرب با تمرین تداومی با شدت متوسط (HFD+MICT) (6 سر)، تقسیم شدند. گروه های HIIT و MICT به مدت 8 هفته، 5 جلسه در هفته، به فعالیت ورزشی مختص گروه خود پرداختند . مقادیر پروتئینی CTRP-3 با استفاده از روش وسترن بلات اندازه گیری شدند. داده‌ها با استفاده از ازمون‌های ANOVA و توکی تجزیه و تحلیل شدند. یافته‌ها: یافته ها نشان دادند که رژیم غذایی پرچرب منجر به کاهش معنادار CTRP-3 چربی احشایی نسبت به گروه رژیم غذایی استاندارد شد (002/0=P). در مقابل هردو HIIT و MICT منجر به افزایش معنادار CTRP-3 چربی احشایی نسبت به گروه رژیم غذایی پرچرب شد (029/0=P، 004/0=P). با این وجود، تفاوت معنی داری بین گروه های تمرینی وجود نداشت (05/0

کلیدواژه‌ها

موضوعات


عنوان مقاله [English]

The effect of high-intensity interval training and moderate-intensity continuous training on CTRP-3 protein levels of visceral fat in rats fed a high-fat diet

نویسندگان [English]

  • Marzieh Faramarzi 1
  • Keyvan Sharifmoradi 1
  • Zahra Pezeshki 2
  • Mousa Khalafi 1
1 Department of Sports Sciences, Faculty of Humanities, University of Kashan, Kashan, Iran
2 Department of Physiology, Isfahan University of Medical Sciences, Isfahan, Iran
چکیده [English]

Background& purpose: The purpose of the present study is to investigate the effect of high-intensity interval training and moderate-intensity continuous training on CTRP-3 training and visceral improvement in diets fed with a high-fat diet. Methods: Twent-four male Wistar rats were randomly divided into four groups: standard diet (ND) (6), high-fat diet (HFD) (6), high-fat diet with high-intensity interval training (HFD+HIIT) (6), high-fat diet with moderate intensity continuous training (HFD+MICT) (6). The HIIT and MICT groups participated in sports activities specific to their group for 8 weeks, 5 sessions per week. CTRP-3 protein levels were measured using western blot method. The data were analyzed using ANOVA and Tukey's tests. Results: The findings showed that the high-fat diet led to a significant decrease in visceral fat CTRP-3 compared to the standard diet group (P=0.002). In contrast, both groups of HIIT and MICT training led to a significant increase in visceral fat CTRP-3 compared to the high-fat diet group (P=0.029, P=0.004). However, there was no significant difference between the training groups (P

کلیدواژه‌ها [English]

  • High-fat diet
  • Exercise training
  • Visceral fat
  • CTRP-3
  • Insulin resistance