تاثیر تمرینات تداومی و تمرینات تناوبی با شدت بالا در دماهای متفاوت بر میزان آیریزین سرمی خون بازیکنان بوکس

نوع مقاله : مقاله پژوهشی Released under (CC BY-NC 4.0) license I Open Access I

نویسندگان

گروه فیزیولوژی ورزشی و حرکات اصلاحی، دانشکده علوم ورزشی دانشگاه ارومیه، ایران

چکیده

زمینه و هدف: آیریزین مایوکینی است که بافت چربی سفید را به بافت چربی قهوه ای تبدیل می کند. هدف از پژوهش حاضر، تاثیر تمرینات تداومی و تناوبی با شدت بالا در دماهای مختلف بر میزان آیریزین سرمی خون بازیکنان بوکس می باشد. روش پژوهش: در این مطالعه 70 مرد بوکسور با حداقل دو سال سابقه تمرین مداوم و تسلط کافی به شنای کرال سینه با میانگین سنی(48/3±64/27‌‌سال) و شاخص توده بدنی(24/6±67/27 ‌کیلوگرم بر متر ‌مربع) از بین ورزشکاران فعال رشته بوکس انتخاب شدند و پس از پیش آزمون به طورت همگن(بر اساس سطوح آیریزین) در پنج گروه تمرین تناوبی شدید در محیط گرم(°33)، تمرین تناوبی شدید در محیط سرد(°7)، تمرین تداومی در آب گرم(°25)، تمرین تداومی در آب سرد(°13-°14) و کنترل قرار گرفتند و هر گروه تمرینات خود را به مدت هشت هفته و سه جلسه در هفته انجام دادند. قبل و بعد از هشت هفته تمرینی نمونه گیری خونی انجام شد و میزان آیریزین سرمی با استفاده از روش الایزا اندازه گیری شد. تغییرات بین گروهی با استفاده از آزمون تحلیل واریانس ترکیبی و آزمون تعقیبی بونفرونی مورد ارزیابی قرار گرفت. یافته ها: سطح سرمی آیریزین در همه گروهها (01/0P˂) نسبت به گروه کنترل افزایش معناداری داشت و بیشترین افزایش آیریزین نسبت به گروه کنترل به ترتیب در گروههای تناوبی سرد (01/0P˂) و تداومی سرد مشاهده شد (01/0P˂). نتیجه گیری: پژوهش حاضر نشان می دهد که انجام تمرینات ورزشی منجر به افزایش سطوح آیریزین می شود و انجام تمرینات در محیط سرد می تواند افزایش بیشتر سطوح آیریزین را به دنبال داشته باشد.

کلیدواژه‌ها

موضوعات


عنوان مقاله [English]

The effect of continuous training and High-Intense Interval Training at different temperatures on blood serum irisin levels of boxers

نویسندگان [English]

  • Abdolmahdi Abbas lefteh
  • mohammad reza zolfaghar didani
Department of Sports Physiology and Corrective Exercise, Faculty of Sports Sciences, Urmia University, Urmia
چکیده [English]

Background& purpose: Irisin is a myokine that converts white adipose tissue into brown adipose tissue. This research aims to determine the effect of continuous and high-intense interval training at different temperatures on blood serum irisin in boxers.
Method: This study selected 70 male boxers with at least two years of continuous training experience and sufficient mastery in breaststroke swimming with an average age (48.3±64.27) and body mass index (24.6±67.27). Active boxing athletes were selected, and after the pre-test, they were homogeneously divided (based on irisin levels) into five groups: intense interval training in a hot environment(33°), high-intense interval training in a cold environment(7°), continuous training in hot water(25°), continuous training in cold water(13°-14°), and control were placed, and each group did their training for eight weeks and three times a week. Blood sampling was done before and after eight weeks of training, and the amount of serum irisin was measured using the ELISA method. Results were evaluated using the mixed ANOVA test and the Bonferroni post hoc test at the significance level of p˂0.05.
Results: The serum level of irisin was significantly increased in all groups (P=0.000) compared to the control group, and the highest increase in irisin compared to the control group was observed in the interval cold (P=0.000) and continuous cold groups, respectively. P = 0.000).
Conclusion: The present study shows that sports exercises increase irisin levels, and training in a cold environment can further increase them.

کلیدواژه‌ها [English]

  • high-intensity interval training
  • continuous training
  • Irisin
  • environment temperature