هدف: مصرف مکملهای خوراکی جهت از بین بردن آسیبهای عضلانی ناشی از ورزش در بین ورزشکاران متداول میباشد. مطالعات گذشته نشان دادهاند که کلستروم (آغوز) گاوی دارای خاصیت آنتیاکسیدانی میباشد. پژوهش حاضر با هدف مطالعه تأثیر دو هفته مصرف مکمل آغوز بر شاخصهای آسیب عضلانی و پراکسیداسیون لیپیدی متعاقب یک جلسه فعالیت حاد مقاومتی در کشتیگیران انجام شده است. روش شناسی: 30 نفر از کشتیگیران آزاد و فرنگی استان سیستان و بلوچستان به صورت هدفمند و داوطلبانه انتخاب شدند. آزمودنیها در دامنه سنی 19 تا 30 سال و فاقد آسیب دیدگی ورزشی در شش ماه گذشته و دارای سه جلسه تمرین در هفته و حداقل سه سال سابقه ورزشی بودند. پژوهش با یک گروه تجربی (15=n) و یک گروه کنترل (15=n) و در فصل پیش از مسابقات انجام شد. آزمودنیهای گروه تجربی به مدت دو هفته، یک روز در میان مقدار ۲۰ گرم مکمل پودر شدهی آغوز را با ۲۰۰ میلی لیتر آب محلول و مصرف نمودند و سپس فعالیت حاد مقاومتی را شامل هشت ایستگاه در سه ست 8 الی۱۰ تکراری با۸۰ درصد یک تکرار بیشینه (1RM) و یک دقیقه استراحت بین ایستگاهها و دو دقیقه استراحت بین ستها انجام دادند. از کلیه آزمودنیها در سه نوبت: 1. قبل از مصرف مکمل، 2. 24 ساعت پس از اتمام دوره مکملیاری، و 3. 24 ساعت پس از اتمام جلسه فعالیت، خونگیری متعاقب 10 ساعت ناشتایی شبانه به عمل آمد. تجزیه و تحلیل استنباطی دادهها از طریق آزمونتحلیل واریانس با اندازه گیریهای مکرر و تحلیل واریانس دو سویه با استفاده از نرم افزار spss20 در سطح معنیداری (05/0 p <) انجام شد. یافتهها: نتایج پژوهش نشان داد که به ترتیب سطوح شاخص کراتینکیناز (001/0=P) و لاکتات دهیدروژناز (02/0=P) متعاقب دو هفته مصرف مکمل آغوز و تمرین حاد مقاومتی تفاوت معناداری را در گروه تمرین و مکمل نسبت به گروه کنترل نشان داد، اما مقدار مالون دی آلدئید در گروه تمرین و مکمل تفاوت معناداری را در سه مرحله اندازهگیری نسبت به گروه کنترل نشان نداد (09/0=P). نتیجه گیری: بر اساس نتایج گزارش شده میتوان نتیجه گرفت اگرچه تمرین مقاومتی به تنهایی موجب افزیش شاخصهای آسیب عضلانی می شود، اما مکملیاری با آغوز از افزایش آن جلوگیری میکند؛ هر چند، مصرف این مکمل احتمالاً تأثیری بر میزان پراکسیداسیون لیپیدی ندارد.